Από το Αττικό Πράσινο (βλ συνδέσμους)

Ο λόφος Τρουμπάρι βρίσκεται στο Ο.Τ. 284 του Δήμου Αργυρούπολης και περικλείεται από τους οδούς Οσίου Λαυρεντίου– Κυψέλης– Γρ. Λαμπράκη και Παπαναστασίου, βρίσκεται δε πλησίον της Λεωφόρου Αλίμου και της Λεωφόρου Βουλιαγμένης. Η έκταση του είναι περίπου 11 στρέμματα, χαρακτηρίζεται από πυκνή πευκόφυτη βλάστηση και περιλαμβάνει ένα αναψυκτήριο και παιδική χαρά.

Κυρίαρχο στοιχείο στη βλάστηση του Λόφου Τρουμπάρι είναι τα πεύκα.

Υπάρχουν πέντε είσοδοι προς τον λόφο από όλους τους περικλείοντες δρόμους: Οσίου Λαυρεντίου –  Κυψέλης –  Γρ. Λαμπράκη και Παπαναστασίου.

Αναψυκτήριο
Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται το Αναψυκτήριο, η λειτουργία του οποίου αποτελεί μια από τις σημαντικές χρήσεις του λόφου. Είναι πόλος έλξης για τους κατοίκους όλων των ηλικιών σε όλες τις εποχές. Πρόκειται για έναν πολύ μοντέρνο και καλοφτιαγμένο χώρο και πολλοί πολίτες τον επιλέγουν για διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις.Παιδική Χαρά

Η παιδική χαρά μαζί με τις κερκίδες και τον πλακόστρωτο διάδρομο που την περικλείει αποτελούν στόχο για τα παιδιά, αφού προσφέρονται για ποδήλατο πατίνια κλπ. Στο χώρο των κερκίδων υπάρχει καμπύλο ξύλινο σκίαστρο και παιχνίδια για παιδιά μικρής ηλικίας.

Τέλος, σημειώνεται ότι υπάρχουν αρκετές αρχιτεκτονικές επεμβάσεις με σκοπό να τονίσουν τις δραστηριότητες, να συνδέσουν τις διάφορες λειτουργίες και να εμπλουτίσουν τα οπτικά ερεθίσματα των επισκεπτών.

Ο λόφος για λόγους ασφαλείας και περιφρούρησης έχει περίφραξη από πέτρινο τοίχο 0.70 μ. με ενδιάμεσες κολόνες και μεταλλικό κιγκλίδωμα με τελικό ύψος 2.20μ. Υπάρχουν διάδρομοι πλακοστρωμένοι που οδηγούν στις διάφορες δραστηριότητες όπως παιδική χαρά, κιόσκια, κερκίδες αλλά και χωμάτινα μονοπάτια με ελεύθερες πορείες. Σίγουρα μια επίσκεψη στο λόφο Τρουμπάρι δεν θα αφήσει αδιάφορο κανέναν επισκέπτη.

Κεντρική σημασία για το λόφο έχει το τμήμα του διαδρόμου με τους αναβαθμούς που οδηγεί προς το Αναψυκτήριο ακολουθώντας νοητά το ανάγλυφο του εδάφους. Η κατασκευή ενός τοίχου με διακοσμητικά τούβλα και χωνευτά φωτιστικά τονίζουν τον διάδρομο αυτό.

Οι πλακοστρώσεις που έχουν επιλεγεί για το σύνολο του λόφου είναι από γκρι και κόκκινο κυβόλιθο αλλά και από κίτρινα τούβλα, μαρμάρινες λωρίδες και πλάκες καρύστου, χρώματα δηλαδή που δεν επιβάλουν την παρουσία τους στο φυσικό περιβάλλον.

Λόφος Τρουμπάρι Τέλος, ο φωτισμός του λόφου είναι πολύ φροντισμένος με ψηλές στήλες αλουμινίου με μία ή δύο μπάλες για τον φωτισμό των διαδρόμων, προβολείς για έντονο φωτισμό ανάμεσα στα μονοπάτια και χαμηλά φωτιστικά για περισσότερο και πιο ατμοσφαιρικό φωτισμό. Υπάρχει δηλαδή επαρκής και ομοιόμορφος φωτισμός ώστε να αισθάνεται ο επισκέπτης ασφαλής ακόμη και τις βραδινές ώρες.

Advertisements