Από την Καθημερινή.

Ομολογουμένως δεν γνωρίζαμε τον λόφο Τρουμπάρι. Και ήταν μεγάλη έκπληξη λίγα μέτρα από τη λεωφόρο Αλίμου να ανακαλύπτεις μια καταπράσινη περιοχή με μεγάλα πεύκα, σκίνα, και θάμνους. Εκεί, λοιπόν, σ’ αυτό το μαγευτικό μέρος, άνοιξε το νέο του εστιατόριο ο γνωστός και αγαπητός μάγειρας -και όχι σεφ όπως επανειλημμένως τονίζει- Γιάννης Βαξεβάνης. Kαι το βάφτισε Πράσινο Λόφο.

Μεγάλο, ψηλοτάβανο και φωτεινό μαγαζί, με τζαμαρίες απ’ όπου απολαμβάνεις την πράσινη θέα, χαρούμενα φάνκι χρώματα, άπλα ανάμεσα στα τραπέζια, λιτή, ντελικάτη διακόσμηση.Προτού περάσουμε στα της κουζίνας, θέλουμε να επισημάνουμε τη διάθεση και τη συμπεριφορά του προσωπικού. Δεν γνωρίζουμε αν ο Γιάννης Βαξεβάνης έκανε κάστινγκ, πάντως όλα τα παιδιά είναι χαμογελαστά, σβέλτα και ευγενικά. Στην ουσία τώρα. Ο Γιάννης Βαξεβάνης προτείνει κάτι δημοφιλές στον Ελληνα. Πίτα με κρέας. Πώς όμως;

Στην αρχή, στο τραπέζι σου καταφθάνουν μπολάκια με κρεμμύδι, ντομάτα, ταμπουλέ, χούμους, μελιτζανοσαλάτα, κεφτεδάκια με ρύζι, τηγανητές πατάτες με τη φλούδα τους, κουνουπίδι με κάρι. Ακολουθεί ένα πιάτο με μια μεγάλη πίτα -κάτι μεταξύ τηγανίτας και κρέπας- με τρία είδη νοστιμότατου γύρου. Πριν ακόμη προλάβεις να γευθείς την πρώτη μπουκιά, ένα τρόλεϊ παρκάρει στο τραπέζι σου και ένα χαρούμενο κορίτσι ετοιμάζει στο ξύλινο γουδί τη σάλτσα που θα συνοδεύσει το γύρο. Δυο ειδών πιπέρια, αλάτι,τσίλι, λέμον γκρας, σκόρδο, ξινόγαλο, χύμος φρέσκιας ντομάτας είναι τα υλικά κι εσύ απλώς διαλέγεις σε ποιο βαθμό θα «καείς».

Κι εκεί που νομίζεις ότι η παρέλαση έλαβε τέλος, ένα άλλο τρόλεϊ πλησιάζει απειλητικά. Πεντανόστιμο κεμπάπ, χοιρινό σουβλάκι μαριναρισμένο σε σησαμέλαιο, σουβλάκι κοτόπουλο, και χοιρινό σουβλάκι με χαλούμι, σύκο και φύλλα δάφνης να μοσχοβολάνε πάνω στο κρέας, προσγειώνονται στο πιάτο σου. Αν και είχαμε ήδη παραδώσει τα όπλα, δεν αντισταθήκαμε στον πειρασμό να δοκιμάσουμε. Λοιπόν. Οι πρώτες ύλες του Γιάννη Βαξεβάνη είναι πολύ καλές – άλλωστε διαλέγει προσεχτικά τους παραγωγούς και τους προμηθευτές του.

Tα κρέατα είναι ζουμερά, σωστά ψημένα, η εξυπηρέτηση όπως είπαμε και πριν υποδειγματική και το κόστος που καλείσαι να πληρώσεις για όλα αυτά, παραπάνω από ικανοποιητικό. 20 ευρώ το άτομο. Τιμή φιξ, που ανεβαίνει μόνο αν παραγγείλεις επιδόρπιο και, φυσικά, κρασί από τη μικρή αλλά σχετικά επαρκή λίστα.

Ο Πράσινος Λόφος είναι η νεοψησταριά του 21ου αιώνα. Ο Γ.Β. προσφέρει καλή πρώτη ύλη, ωραίο περιβάλλον, σεβασμό στον πελάτη και, κυρίως, καλές τιμές -για πραγματικά υπερβολική ποσότητα φαγητού ανά άτομο- που στην εποχή της οικονομικής κρίσης είναι σε όλους ευπρόσδεκτες.

Πράσινος Λόφος Λόφος Τρουμπάρι (Λεωφ. Αλίμου 89), τηλ.: 210-99.13.811 Τιμή: 20 ευρώ