(Από τα ΝΕΑ online)

Πρώτα «γιορτάσαμε», στη συνέχεια «εργαστήκαμε», τώρα «απολαμβάνουμε το πράσινο». Αυτή είναι η πορεία των φαν του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια έχει ανοίξει τη «Γιορτή Μπαξεβάνη» (στο Χαϊδάρι), στη συνέχεια το «Εργαστήρι Μπαξεβάνη» (στο Σύνταγμα) και τώρα τον «Πράσινο Λόφο». Ένα εστιατόριο χωμένο σε ένα στενό, πράγματι δίπλα σε έναν πράσινο λόφο, στον Άλιμο.

Η ιδέα στον «Πράσινο Λόφο» δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρη: οικονομικό φαγητό, prix fix μενού και έμφαση σε όλα όσα φτιάχνονται στη σούβλα. Ο ίδιος ο σεφ, σε μια πρόσφατη συζήτηση μαζί του, εξηγούσε την απόφασή του να στραφεί- έστω και με ένα μαγαζί- προς φαγητά πολύ λιγότερο γκουρμέ και αρκετά πιο προσιτά σε ένα ευρύ κοινό.(…)  Την άνοιξη και το καλοκαίρι, όταν φαίνεται το πράσινο τριγύρω κατά τη διάρκεια της ημέρας, σίγουρα έχει άλλη όψη.

Το δείπνο αρχίζει με μια σειρά από μεζεδάκια, ντιπ (χούμους κ.λπ.) και σαλάτες, τα οποία φέρνει ο σερβιτόρος στο τραπέζι. Λίγα λεπτά μετά απλώνει μια μεγάλη, λεπτή πίτα μπροστά στον καθένα και σερβίρει την «μπαξεβάνικη» εκδοχή του γύρου. Το κρέας, σε λεπτά κομματάκια, είναι πολύ τρυφερό. Υπάρχει και μια σάλτσα που φτιάχνεται επιτόπου και την οποία μπορούμε να παραγγείλουμε όσο καυτερή επιθυμούμε. Στη συνέχεια, πάντα με φόντο αυτή τη λεπτή πίτα (που υποτίθεται τρώγεται σιγά σιγά σε όλη τη διάρκεια του δείπνου), φέρνουν τα διάφορα κρέατα-σουβλάκια. Το κοτόπουλο ήταν επίσης τρυφερό και νόστιμο και ταίριαζε ιδιαίτερα καλά με την καυτερή σάλτσα. (…)

Ο λογαριασμός όμως είναι φιλικότατος: 21 ευρώ το άτομο για το prix fix. (…) ο σεφ έχει δίκιο στο ότι η εποχή μας θέλει ευελεξία και προσιτά φαγητά.

«Πράσινος Λόφος»: Οσίου Λαυρεντίου, Λόφος Τ ρουμπάρι, Άλιμος. Τηλ.: 21 0-991 3.811

Advertisements